Technical Support Engineer

 In Career, Featured on homepage

(For English, click here.)

Even voorstellen
VPInstruments levert energiemanagementsystemen voor industriële klanten, met als doel energie en dus geld te besparen. Denk hierbij aan klanten in de Automotive of voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn gevestigd in Delft maar zijn wereldwijd actief om onze oplossingen, bestaande uit slimme sensoren en monitoringsoftware, welke wij zelf produceren, via een internationaal distributienetwerk in meer dan 70 landen te verkopen.

Innoveren vinden wij belangrijk, we passen daarom continue nieuwe technologieën toe en hebben een luisterend oor voor onze gebruikers. We zijn een klein bedrijf waarin eenieder zijn verantwoordelijkheid moet pakken om tot de beste resultaten en tevreden klanten te komen.

Je werkzaamheden
Als Technical support engineer vervul je een hele belangrijke rol in het proces om tot tevreden klanten te komen. Deze klanten bevinden zich overal in de wereld en bij een technisch vraagstuk of wanneer zij vastlopen bij een installatie, ben jij het eerste aanspreekpunt. De regiomanagers binnen VPInstruments die tal van distributeurs onderhouden moeten kunnen vertrouwen op jouw ondersteuning zodat zij verder kunnen met het commerciële proces en jij op technisch vlak met de klant tot een oplossing komt. Het komt voor dat je creatief moet zijn in het bedenken van oplossingen omdat klanten on-site staan en soms niet alle gereedschappen voor handen hebben, je bent in staat prioritering te geven aan je werkzaamheden en met de bijkomende tijdsdruk weet jij nog steeds te improviseren en resultaat te boeken.

Je zal ook worden gevraagd om van technische vraagstukken uit het veld verbeteringen door te voeren wanneer jij deze nodig acht, in bijvoorbeeld (on-line) trainingsmaterialen, instructievideo’s, handleidingen, productdocumentatie of het fysieke product. Dit doe je dan in samenspraak met de marketingafdeling, waarna je het presenteert aan de regiomanagers zodat hun kennis up-to-date blijft. Wanneer het verbetervoorstellen voor een product betreft dan deel je deze met de afdeling R&D.

Het is dus vanzelfsprekend dat je de intermediair bent tussen verkoop, productie en ontwikkeling aangaande technische productverbeteringen. Een veelzijdige baan die door ons internationale karakter kan leiden tot het leveren van support buiten de normale werkuren of waar, bij voldoende kennis, dit kan leiden tot het fysiek bezoeken van de klant op locatie om ondersteuning te bieden. Reizen moet dus geen probleem zijn.

Naast het leveren van support dat van dag tot dag kan verschillen, vragen wij ook opvolging bij verkochte projecten om het juiste gebruik van onze software te promoten om zo voor een klant de meeste waarde uit onze oplossingen te halen. Ook na het geleverde support werk vragen wij een proactieve houding om na te gaan hoe de klant het ervaren heeft om daar weer uit te leren wat er beter kan.

Vaardigheden:

 • Je kan je werkzaamheden uitstekend plannen
 • Pro-actieve houding
 • Kansen zien, support geven biedt altijd kansen om te verkopen
 • Je bent niet op je mond gevallen en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in NL en EN
 • Een derde taal beheersen, bijvoorbeeld Duits, Spaans, Frans, Chinees is een pré
 • Problemen oplossen is je tweede natuur, maar je zet onze klanten wel aan het denken zodat ze het volgende keer zelf kunnen oplossen
 • Je hebt een praktische instelling en kan onder uitdagende omstandigheden problemen oplossen, ook als je even geen gereedschap bij de hand hebt
 • Je beschikt over analytisch en probleemoplossend vermogen, hebt een servicegerichte instelling, kunt snel schakelen en bent gewend aan werken met deadlines

Kennis van/door:

 • Opleiding MBO/HBO of werkervaring in Electrotechniek/ICT/Industriële automatisering
 • Datacommunicatie, zoals Modbus RS485 RTU, Analoge communicatie, data converters en ICT netwerken is voor jou geen geheimtaal
 • Windows (software/drivers installeren, command prompt commando’s)
 • Elektrotechniek, troubleshooten van elektrische apparatuur, uitvoeren van reparaties gaat je gemakkelijk af
 • Helpdesk/CRM software en ERP systemen

Ben je energiek, is techniek je tweede natuur en help je graag mensen verder, dan willen wij jou graag spreken! Het is een belangrijke en uitdagende functie voor iemand die zich internationaal wil ontplooien en mogelijk wil doorgroeien naar een internationale commerciële functie of een productmanagementfunctie!

Bedrijfswaarden
Wij hechten veel waarde aan kandidaten met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid bij het op zoek gaan naar antwoorden en oplossingen. Uiteraard met ons als steun in de rug waar nodig want we doen het als team! Je steekt graag je handen uit de mouwen, bent eerlijk naar collega’s en respectvol naar de klant.

Wat heeft VPInstruments jou te bieden?

Wij zijn een informeel bedrijf. What you see is what you get. Een platte organisatie, waarin iedereen een grote mate van vrijheid heeft. Continu verbeteren vinden wij heel belangrijk. Daarom bieden wij diverse mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen, in de vorm van vakspecifieke opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. VPInstruments heeft een fitness/ sportregeling waarbij er -in overleg met elkaar- overdag kan worden gesport. Verder bieden wij een marktconform salaris.

Werkuren:       40 uur
Locatie:           Delft

Interesse? Mail ons je CV plus een korte motivatiebrief naar sales@vpinstruments.com

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Recent Posts
0
China
There are no products