Featured on homepage, News & articles, Uncategorized

Versterk ons team: Sales Engineer

We are looking for a Sales Engineer

Sales Engineer

Wij breiden ons internationale sales team uit met een Inside Sales Engineer!

Wil jij bijdragen aan CO2 reduceren direct bij multinationals of indirect via ons dealernetwerk? Krijg jij energie van bestaande en nieuwe internationale markten ontplooien door direct klantcontact te leggen? Wil jij de spil zijn in ons internationale spel? Dan ben jij de collega die wij zoeken! Wij breiden ons internationale sales team uit met een Sales Engineer in Delft.

Wat doen we

VPInstruments ontwikkelt, produceert en levert instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en industriële gassen. Onze producten zijn wereldwijd terug te vinden in de maakindustrie in diverse industriële installaties, waaronder bij glasproducenten, de voedingsmiddelen en drankenindustrie, autofabrikanten en de farmaceutische industrie. Bij VPInstruments streven we naar innovatie. Wij willen industriële energiestromen inzichtelijk maken, op een makkelijke en effectieve manier. Samen met onze eigen R&D afdeling wordt er gewerkt aan de verbetering van producten en ontwikkeling van nieuwe producten.

Waarom doen wij dit

Bij VPInstruments proberen we van de wereld een betere en meer duurzame plek te maken. Onze producten geven inzicht in energiestromen met als doel om energie en kosten te besparen.

Om wereldwijd onze sales kanalen beter te ondersteunen en om nog meer eindklanten te helpen inzicht te krijgen in hun energiebesparingspotentieel, breiden wij ons team uit met een Sales Engineer.

Wat kan je verwachten

Als Sales Engineer ben je bezig om met een gestructureerde aanpak van suspects leads maken en van leads “hot” leads naar uiteindelijk een nieuwe klant. Op creatieve wijze weet jij key decision makers te identificeren, te kwalificeren en te benaderen via e-mail, telefoon of social media. Je weet van koude acquisitie warme acquisitie te maken en bent in staat om de onderliggende klantbehoefte boven water te krijgen waarbij je je “pitch” steeds verder aanscherpt. Het eindresultaat kan een presentatie, offerte, opdracht zijn of het overdragen van een warme lead aan een van je collega’s binnen het sales team.

Je vindt het leuk om zelfstandig op zoek te gaan naar nieuwe klanten, wereldwijd, door met ze te connecten via Linkedin of ze met een bewezen methode (BITSING) aan VPInstruments te binden. Je bent het eerste aanspreekpunt voor potentiële klanten; dit kunnen zowel potentiële dealers/partners als directe eindklanten zijn. Je werkt nauw samen met je sales en marketing collega’s om de targets te halen en om ruggespraak te houden waarnodig.

Met de kennis die je in de loop der tijd opbouwt door interactie met collega’s, klanten en het (intern) leren kennen van onze producten, kun je prospects en leads van technisch advies voorzien. Je bent dan ook in staat om (remote) introductie presentaties te geven over VPInstruments en om product demonstraties te geven zoals over ons energiemonitoringssysteem (hardware & software).

Wat verwachten we van jou

 • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands, andere talen zijn een pré;
 • Je bent creatief, een aanhouder en commercieel vaardig;
 • Je hebt minimaal 2 à 3 jaar werkervaring op het gebied van inside sales;
 • Je bent niet op je mond gevallen en deinst niet terug van het nodige deskresearch leidend tot aanboren van nieuwe klanten;
 • Je hebt een lange adem en geeft niet snel op. Ook al blijft succes soms uit, de slimme aanhouder wint;
 • Je bent georganiseerd
 • Technische en/of commerciële opleiding in combinatie met ervaring of affiniteit met elektrotechniek, instrumentatie, meet & regeltechniek of werktuigbouw;
 • Je hebt technische affiniteit, of je weet je technische aspecten snel eigen te maken;
 • Ervaring met MS Office (Word, Excel, PowerPoint) en CRM-systemen;
 • Je woont binnen een straal van 30 km van Delft;
 • De functie is parttime of fulltime in te vullen.

Wat kan je van ons verwachten

Een uitdagende baan bij een informeel bedrijf. We zijn een hecht en jong team van 20 mensen. We werken hard, onszelf uitdagend om de beste te zijn in wat we doen. Daarom hechten we waarde aan en investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling. Er wordt meestal op kantoor gewerkt, omdat persoonlijk contact hoog in ons vaandel staat. Maar indien gewenst is het mogelijk om af en toe vanuit huis te werken. We vinden het leuk om plezier met elkaar te hebben. Je kan regelmatige teamuitjes verwachten, gezellige lunches en de mogelijkheid om te sporten tijdens werkuren. Zoveel mogelijk vers fruit in de kantoor fruitmand vinden we ook heerlijk. Daarnaast bieden we een goed salaris en een pensioensregeling.

Interesse?

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan of heb je nog vragen over de functie? Solliciteer dan direct door je motivatie en CV te sturen naar hr@vpinstruments.com. Screening is onderdeel van de selectieprocedure. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zal het kennismakingsgesprek digitaal plaats vinden.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.