Career, E-library & News, Featured on homepage, News & articles, Uncategorized

We versterken ons team met een Design Engineer

Mechanical Design Engineer

Design Engineer

Wij breiden ons team uit met een Design Engineer!

De Design Engineer is onderdeel van het R&D team wat onze flow meters en andere instrumentatie ontwerpt en verbetert. Help ons om creatieve, innovatieve, gemakkelijk-te-gebruiken en hoogwaardige producten te ontwerpen voor de wereldwijde maakindustrie, waarmee zij energie kunnen besparen.

Wat doen wij

VPInstruments’ missie is om de wereld te verduurzamen door het elimineren van industriële energie verspilling. Wij doen dit door instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en industriële gassen te ontwikkelen, produceren en te leveren. Onze producten zijn wereldwijd terug te vinden in de maakindustrie in diverse industriële installaties, waaronder bij glasproducenten, de voedingsmiddelen en drankenindustrie, autofabrikanten en de farmaceutische industrie. Bij VPInstruments streven we naar innovatie. Wij willen industriële energiestromen inzichtelijk maken, op een makkelijke en effectieve manier. Samen met onze eigen R&D afdeling wordt er gewerkt aan de verbetering van producten en ontwikkeling van nieuwe producten.

Wat kun je van de Design Engineer baan verwachten

Als Design Engineer werk je samen met je R&D collega’s aan bestaande en nieuwe producten. Je vindt het leuk om aan het gehele ontwerptraject te werken; van concept tot aan productie. Je bent bekend met engineering en geïnteresseerd in zowel onderzoek als uitwerking.

Gedurende de productontwikkeling maak je prototypes voor testen, evalueer je nieuwe concepten, en je hebt contact met mogelijk nieuwe en bestaande leveranciers. Jouw basis is mechanische engineering, en je kunt dit combineren met engineering van elektronica en software om totale producten te ontwikkelen. Ervaring met of interesse in Fluid Dynamics is een pré bij het ontwerpen van flow meters.

Naast het ontwikkelen van nieuwe en het verbeteren van bestaande producten, werk je ook aan projecten die de productie van onze producten verbeteren. Je vindt het plezierig om alleen te werken, als wel in een klein team met collega’s en samen met externe partijen. Hoe dan ook; jij bent een doorpakker om problemen op te lossen.

Wat verwachten we van jou

  • Je hebt een achtergrond in Industrieel Ontwerpen, Mechanische Engineering, of een vergelijkbare studie, op HBO of WO niveau;
  • Je hebt minimaal 1 tot 3 jaar relevante werkervaring;
  • Je bent bekend met het werken in SolidWorks;
  • Je hebt een basiskennis en interesse in elektronica, software, en natuurkunde (fluid flow);
  • Je spreekt vloeiend Engels. Nederlands is niet noodzakelijk, maar wel een pré;
  • Je werkt nauwkeurig en georganiseerd;
  • Je bent een teamspeler en werkt graag samen met collega’s;
  • Je bent beschikbaar 32 tot 40 uur per week;
  • Je woont binnen een straal van 30 km van Delft of je bent bereid om naar Delft omgeving te verhuizen;

Wat kun van ons verwachten

Een uitdagende baan bij een informeel bedrijf. We zijn een hecht en jong team van 18 mensen. We werken hard, onszelf uitdagend om de beste te zijn in wat we doen. Daarom hechten we waarde aan en investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling. We vinden het leuk om plezier met elkaar te hebben. Je kan regelmatige teamuitjes verwachten, gezellige lunches en de mogelijkheid om te sporten tijdens werkuren. Zoveel mogelijk vers fruit in de kantoor fruitmand vinden we ook heerlijk. Daarnaast bieden we een goed salaris, een pensioensregeling en een collectieve winstdeling.

Interesse?

Ben jij de persoon die perfect past in ons team en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct door je motivatie en CV te sturen naar Bart Spel, hr@vpinstruments.com of +31 (0)15 213 1580. We drinken graag een kopje koffie met je om je te leren kennen.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.