Career, Featured on homepage, News & articles

Versterk ons team: Industrial Accountmanager

Industrial Accountmanager

32-40 uur | standplaats Delft

Wil jij samen met ons zorgen dat de wereldwijde industrie minder CO2 uitstoot? Dan ben jij onze nieuwe Industrial Accountmanager.

Wat doen we

VPInstruments ontwikkelt, produceert en levert instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en industriële gassen. Onze producten zijn wereldwijd terug te vinden in de maakindustrie in diverse industriële installaties. Zo leveren wij o.a. sensoren en software aan glasproducenten, de voedingsmiddelen en drankenindustrie, autofabrikanten en aan de farmaceutische industrie. Wij willen industriële energiestromen inzichtelijk maken, op een makkelijke en effectieve manier. Dit doen wij door te blijven innoveren met onze eigen producten en product marktcombinaties te zoeken die nieuw zijn in onze markt. Samen met onze R&D afdeling wordt er gewerkt aan de verbetering van hardware matige en software matige producten en zoeken we continu hoe de laatste technologieën kunnen bijdragen aan ons product pakket om zo onze positie te verstevigen.

Waarom doen wij dit

Bij VPInstruments proberen we van de wereld een betere en duurzamere plek te maken. Onze producten geven inzicht in energiestromen met als doel om energie en kosten te besparen en uiteindelijk maakindustrieën gezonder te maken doordat ze efficiënter produceren en minder energie verbruiken, wat hun CO2 footprint verkleint.

Om wereldwijd onze sales kanalen beter te ondersteunen en om nog meer eindklanten te helpen inzicht te krijgen in hun energiebesparingspotentieel, breiden wij ons team uit met een Industrial Accountmanager.

Wat kan je verwachten

Je ondersteunt distributeurs in hun sales trajecten, adviseert hierbij zowel commercieel als technisch. Je bent een goede onderhandelaar en relatiebeheerder maar weet daarbij ook hoe je via een trapsgewijze manier (consultive selling) van een lead een klant maakt. Je ondersteunt de distributeurs met eerstelijns technisch support en geeft training aan distributeurs om de kennis aangaande onze producten te vergroten en top of mind te blijven. Je werkt samen met verschillende afdelingen zoals met customer-service, productie, marketing en support, om jouw klanten te ondersteunen.

Op strategisch niveau ben je bezig om de juiste groep distributeurs per gebied samen te stellen of je introduceert ons bedrijf bij een Global energiemanager om zo toe te werken naar het uitrusten van een veelvoud van fabrieken met onze sensoren en software. We hebben een klein, nauwwerkend sales team. Jaarlijks maken we gezamenlijk een sales plan waarbij je voor jouw klanten een prognose afgeeft en plannen maakt. Je bent jaarlijks verantwoordelijk voor de gestelde omzetdoelen en bijdrage vanuit jouw regio en mix van klanten.

Wat verwachten we van jou

 • Je bent proactief en leergierig
 • Een gezonde dosis ondernemend vermogen
 • Je bent in staat een groot aantal dealers te managen
 • Gewend te werken met maand-, kwartaal- en jaartargets
 • Je hebt ervaring met “consultive selling”
 • Grote mate van betrokkenheid in een relatief klein team
 • Je neemt verantwoordelijkheid en komt je afspraken na
 • Je bent niet op je mond bent gevallen en krijgt energie van het vinden van nieuwe klanten
 • Technische en/of commerciële educatie in combinatie met ervaring of affiniteit met Elektrotechniek, instrumentatie/ Meet & regeltechniek of werktuigbouw
 • Je hebt minimaal 2 à 3 jaar werkervaring op technisch sales vlak
 • HBO / Universitair werk- denkniveau
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Een tweede vreemde taal zoals Frans, Duits of Spaans is een pre
 • Ervaring met Office Word, Excel, PowerPoint, klantbeheersystemen, ERP en CRM-systemen
 • Je dient vanwege de verschillende tijdszones van onze klanten sporadisch beschikbaar te zijn buiten kantooruren om (avonden, of vroeg in de ochtend)
 • Je woont binnen een straal van 30 km van Delft
 • Je bent 32 tot 40 uur per week beschikbaar

Wat kan je van ons verwachten

Een uitdagende baan bij een informeel bedrijf. We zijn een hecht en jong team van 21 mensen. We werken hard, onszelf uitdagend om de beste te zijn in wat we doen. Daarom hechten we waarde aan en investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling. We geloven in persoonlijk contact en teamspirit, maar ook in gefocust werken, daarom hebben we een 60-40% regeling voor op kantoor-thuis werken. We vinden het leuk om plezier met elkaar te hebben. Je kan regelmatige teamuitjes verwachten, gezellige lunches en de mogelijkheid om te sporten tijdens werkuren. Zoveel mogelijk vers fruit in de kantoor fruitmand vinden we ook heerlijk. Daarnaast bieden we een goed salaris en een pensioensregeling.

Interesse?

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan of heb je nog vragen over de functie? Stuur dan je motivatie en CV naar hr@vpinstruments.com. Screening is onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.