Altijd al willen weten wat er precies gebeurt in uw persluchtsysteem, maar heeft u geen tijd om het zelf te ontdekken? Goed nieuws! Doe mee aan onze spannende loterij en maak kans op een volledige maand gratis inzicht in uw persluchtverbruik.

Zo doet u mee!

Vul uw gegevens hieronder in. U kunt zich aanmelden tot 15 september 2023.

U ontvangt een bevestiging van uw registratie en deelname per email. In deze email stellen we u enkele aanvullende vragen om te controleren of u voldoet aan de voorwaarden. Wij houden u verder tot aan de trekking per email op de hoogte.

De trekking zal plaatsvinden op 27 september 2023. We zullen persoonlijk contact opnemen met de winnaar om verdere details en de implementatie te bespreken. De winnaar wordt publiek bekend gemaakt. En alle deelnemers zullen daarnaast per email op de hoogte worden gebracht van de winnaar.

De daadwerkelijke meting bij de uiteindelijke winnaar zal dit jaar nog plaatsvinden. De exacte periode wordt in overleg met u bepaald.

Waarom inzicht in perslucht essentieel is voor productie

Perslucht dient als een belangrijke energiebron en is vaak onmisbaar in het productieproces. Door het verbeteren van de efficiëntie van het persluchtsysteem, wordt de kans op productieproblemen aanzienlijk verminderd. Flowmeters en andere sensoren geven het juiste inzicht waardoor investeringen doelgericht genomen kunnen worden. Weet waar, wanneer en hoeveel u kunt optimaliseren en besparen.

Efficiëntie

Verbeter efficiëntie door het opsporen en aanpakken van o.a. lekkages, onnodig drukverlies of inefficiënt verbruik.

Kwaliteit

Vocht in perslucht zorgt voor roest of bevriezing in leidingen, of nog erger tot kwaliteitsissues in het product zoals bij voedselproductie of farmaceutische productie.

Onderhoud

Plan onderhoud beter zodat potentiele storingen vroegtijdig geidentificeerd worden en stilstand van machines voorkomen kunnen worden.

Kostenbesparing

Onderzoek heeft aangetoond dat 10-50% besparingen kunnen worden gerealiseerd in persluchtsystemen.

Schrijft u zich nu in!

Na inschrijven, ontvangt u binnen een werkdag een bevestiging van uw registratie en deelname per email. In deze email stellen we u enkele aanvullende vragen om te controleren of u voldoet aan de voorwaarden. Tot aan de trekking op 27 september houden wij u per email op de hoogte.

 • Door uw gegevens achter te laten, gaat u akkoord met onze Privacy Policy
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Meer weten:

Wat win ik nu precies?

Als gelukkige winnaar, krijgt u een maand lang inzicht in uw persluchtsysteem. U wordt hierbij volledig ontzorgd: wij komen verschillende sensoren bij u in de fabriek plaatsen.

De volgende sensoren stellen we beschikbaar:

 • 1 x VPFlowScope M voor flow, druk, temperatuur meting,
 • 4x VPLog-i stroom sensoren voor het meten van stroomverbruik per compressor,
 • 1 x VP Dew Point Sensor voor het meten va uw drukdauwpunt,
 • VPVision mobile voor data collectie, visualisatie en rapportage met 1 maand real-time inzicht en cloud toegang.

Alle sensoren worden verbonden met het VPVision Mobile systeem, deze logt en visualiseert alle data real-time. De VPVision software zullen wij bovendien volledig voor u instellen, inclusief handige dashboards en een wekelijks rapportage. Bovendien kijken we met u mee en nemen wekelijks de rapportage met u door.

Wie kunnen zich inschrijven?

Alle eindklanten waarbij perslucht een belangrijke rol speelt, kunnen zich inschrijven. Van metaalfabrieken en verpakkingsfabrieken tot aan ziekenhuizen, van de chemische industrie tot farmaceutische fabrieken. Wij helpen graag elke eindgebruiker van perslucht om meer inzicht te krijgen in de persluchtinstallatie en het verbruik. Check de voorwaarden voor alle details

Wat zijn de voorwaarden?

 • U bent een eindgebruiken of productiebedrijf waarbij perslucht een onderdeel van het proces is.
 • De persluchtinstallatie of het persluchtverbruik zijn een actueel agenda punt.
 • Er is 1 centrale compressorruimte (i.v.m. beschikbaar stellen meetapparatuur).
 • De volgende sensoren stellen we beschikbaar: 1 x VPFlowScope M, VPLog-i voor uw compressoren, 1 x dauwpunt, VPVision Mobile met 1 maand real-time inzicht en cloud toegang. Samengevat, een maandlang worden de volgende parameters gemeten:
  • Persluchtverbruik
  • Persluchtdruk
  • Opgenomen vermogen per compressor
  • Drukdauwpunt
 • Installatie van de sensoren is inbegrepen, wij zorgen dat de sensoren worden aangesloten op het VPVision systeem. Het aansluiten van de sensoren aan uw installatie doen we in overleg met u. (Installatie van de sensoren is inbegrepen, materiaal voor installatiepunten of externe vanwege benodigde certificering is voor de klant. Elektrische installatie in overleg. (VPInstruments heeft VCA)).
 • Na afloop: de maanddata zijn beschikbaar in PDF rapport en in CSV bestand. Zo heeft u een waardevol document waarmee u verdere optimalisaties kunt doorvoeren.
 • Wekelijks contactmomenten met VPInstruments.
 • Advies op basis van de data is voor u, heeft u verder advies nodig dan kunnen wij u koppelen aan een externe persluchtadviseur.
 • De naam van de winnaar wordt publiekelijk bekend gemaakt via de website van VPInstruments, social media, een persbericht en via andere communicatie kanalen. Met uw registratie, geeft u hier direct toestemming voor.