Featured on homepage, News & articles, Uncategorized

Versterk ons team: Sales Consultant & Marketeer

B2B Inside Sales Consultant & Marketeer (a.k.a. Champ!)

Wij breiden ons internationale sales team uit met een Inside Sales Consultant & Marketeer!

Wil jij bijdragen aan de wereldwijde energie reductie en CO2-uitstoot verlagen? En krijg jij energie van bestaande en nieuwe internationale markten ontplooien door direct klantcontact te leggen vanuit een bruisend kantoor met industrieel interieur? Wij breiden ons internationale sales team uit met een Inside Sales Consultant & Marketeer!

Wat doen we

VPInstruments ontwikkelt, produceert en levert instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en industriële gassen. Onze producten zijn wereldwijd terug te vinden in de maakindustrie in diverse industriële installaties. Zo leveren wij o.a. sensoren en software aan glasproducenten, de voedingsmiddelen en drankenindustrie, autofabrikanten en aan de farmaceutische industrie. Wij willen industriële energiestromen inzichtelijk maken, op een makkelijke en effectieve manier. Dit doen wij door te blijven innoveren met onze eigen producten en product marktcombinaties te zoeken die nieuw zijn in onze markt. Samen met onze R&D afdeling wordt er gewerkt aan de verbetering van hardware matige en software matige producten en zoeken we continue hoe de laatste technologieën kunnen bijdragen aan ons product pakket om zo onze positie te verstevigen.

Waarom doen wij dit

Bij VPInstruments proberen we van de wereld een betere en duurzamere plek te maken. Onze producten geven inzicht in energiestromen met als doel om energie en kosten te besparen en uiteindelijk maakindustrieën gezonder te maken doordat ze efficiënter produceren en minder energie verbruiken, wat hun CO2 footprint verkleint.

Om wereldwijd onze sales kanalen beter te ondersteunen en om nog meer eindklanten te helpen inzicht te krijgen in hun energiebesparingspotentieel, breiden wij ons team uit met een Inside Sales Consultant & Marketeer

Wat kan je verwachten

Als Inside Sales Consultant & Marketeer krijg je energie van leads ontginnen tot “hot” leads en uiteindelijk tot nieuwe klanten. Op creatieve wijze weet jij key decision makers te identificeren, te kwalificeren en te benaderen met moderne tools en/of social media. Maar soms leveren “old school” media zoals telefoon of email het beste resultaat op. Je weet van koude acquisitie warme acquisitie te maken. Je bent in staat om de onderliggende klantbehoefte boven water te krijgen en je “pitch” steeds verder aan te scherpen. Het eindresultaat kan een opdracht zijn of het overdragen van een warme lead aan collega’s binnen het sales team.

Je vindt het leuk om zelfstandig op zoek te gaan naar nieuwe klanten wereldwijd, vanuit de database in CRM, als wel door het kritisch doorspitten van leadlijsten bijvoorbeeld na een webinar. Je bent het eerste aanspreekpunt voor potentiële klanten; dit kunnen zowel potentiële dealers/partners als directe eindklanten zijn. Je werkt nauw samen met je sales en marketing collega’s om de targets te halen en om ruggespraak te houden indien nodig.

Met de kennis die je in de loop der tijd opbouwt door interactie met collega’s, klanten en het (intern) leren kennen van onze producten, kun je leads van technisch advies voorzien. Je bent dan ook in staat om (remote) introductie presentaties te geven over VPInstruments en om product demonstraties te geven zoals over ons energiemonitoringssysteem (hardware & software).

Wat verwachten we van jou:

  • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands, andere talen zijn een pré;
  • Je bent creatief en commercieel vaardig;
  • Je bent niet op je mond gevallen en krijgt energie van het doen van deskresearch leidend tot aanboren van nieuwe klanten
  • Je hebt een lange adem en geeft niet snel op. Ook al blijft succes soms uit, de slimme aanhouder wint
  • Technische en/of commerciële opleiding in combinatie met ervaring of affiniteit met elektrotechniek, instrumentatie, meet & regeltechniek of werktuigbouw;
  • Je hebt technische affiniteit, of je weet je technische aspecten snel eigen te maken;
  • Ervaring met MS Office (Word, Excel, PowerPoint) en CRM-systemen;
  • Je woont binnen een straal van 30 km van Delft;
  • De functie is parttime of fulltime in te vullen

Wat kan je van ons verwachten:

Een uitdagende baan bij een informeel bedrijf. We zijn een hecht en jong team van 20 mensen. We werken hard, onszelf uitdagend om de beste te zijn in wat we doen. Daarom hechten we waarde aan en investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling. Er wordt meestal op kantoor gewerkt, omdat persoonlijk contact hoog in ons vaandel staat. Maar indien gewenst is het mogelijk om af en toe vanuit huis te werken. We vinden het leuk om plezier met elkaar te hebben. Je kan regelmatige teamuitjes verwachten, gezellige lunches en de mogelijkheid om te sporten tijdens werkuren. Zoveel mogelijk vers fruit in de kantoor fruitmand vinden we ook heerlijk. Daarnaast bieden we een goed salaris en een pensioensregeling.

Interesse?

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan of heb je nog vragen over de functie? Solliciteer dan direct via de LinkedIn button of stuur je motivatie en CV naar hr@vpinstruments.com. Screening is onderdeel van de selectieprocedure. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zal het kennismakingsgesprek digitaal plaats vinden.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

webinar replay

We breiden ons team uit met een Industrial Accountmanager

Wil jij samen met ons van de wereld een betere en duurzamere plek maken? Dan ben jij onze nieuwe Industrial Accountmanager.